Holistische massagetherapie

Wat is holistische massage?
Holistische massage gaat uit van het principe dat jij een geheel bent, met lichamelijke, geestelijke en sociale thema’s die allemaal met elkaar in verbinding staan.
Via het lichaam komen deze elementen samen. Een klacht behandelt een holistisch masseur dan ook niet alleen lichamelijk. In een kort gesprek voorafgaand aan de massage verkennen we wat er nog meer aan de hand is in je leven waardoor de klachten zouden kunnen ontstaan. Met andere woorden: ‘Wat heeft je lichaam je te vertellen op dit moment?’

Hoe gaat zo’n massage?
De massage start met een ontspanningsfase. Hierin kun je langzaam wennen aan de behandeltafel, de geuren van de olie, de massagetechnieken en mij. Vervolgens stem ik met je af waar je zelf plekken in je lichaam ervaart die aandacht vragen. Dat kan zijn doordat je er spanning voelt, vermoeidheid of andere klachten hebt.
Als we het gebied hebben afgebakend waarin je wilt onderzoeken werk ik met je aan de body-mind connectie, verbinding tussen lichaam en geest. De neiging is vaak om juist van de pijn of de klacht weg te willen. Holistische massage brengt je aandacht naar het klachtgebied en verkent waar het verbindingen heeft met je dagelijkse leven of leefstijl. Daarbij kunnen emoties, herinneringen en gevoelens vrijkomen. De kunst is om deze te herkennen, erkennen en in je dagelijks leven een plek te geven. Daardoor kun je gezonder omgaan met je eigen energie, deze meer behouden of bevorderen waardoor de vitaliteit vaak toeneemt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dat is afhankelijk van jouw vragen en de klachten. Meestal start ik met 1-3 massages en bekijken we daarna of er meer nodig is of dat we kunnen afronden. Vaak is een serie van 5 massages in een frequentie van 1 keer per 14 dagen voldoende. Dan is er voldoende bewustzijn ontwikkeld tussen de factoren die je vitaliteit beïnvloeden en dat wat jij er zelf, al dan niet preventief, aan kan doen

Reacties van klanten
De massages van Irma zijn een weldaad. Ik kan soms doodmoe op de tafel komen liggen en gaandeweg de behandeling mijn eigen kracht weer terug voelen komen. Als ik dan van de tafel afkom ben ik echt een ander mens.
Marian van Bennekom, 53 jaar

Ik heb bij Irma een serie van 5 behandelingen gehad en dat was voldoende om inzicht te krijgen in waar mijn rugklachten vandaan kwamen en hoe ik hiermee om kan gaan. Ik had jarenlang fysiotherapie achter de rug maar na deze 5 behandelingen zijn deze niet meer nodig, echt een aanrader!
Jan Bijnen, 45 jaar

Mijn leven was een chaos, ik zat dicht tegen een burnout aan. Irma gaat heel ontspannen met je in gesprek en neemt de draad van het gesprek mee in de massages die ze geeft. Ik heb in korte tijd veel inzichten gekregen en met name waar en wanneer mijn eigen lichaam waarschuwt dat ik een grens over ga. Na de serie van 5 massages ben ik met enige regelmaat blijven komen. Ik zie het als een soort APK;)
Petra Jansen, 25 jaar