Ontspanningsmassage

Natuurlijk kun je ook terecht bij IMpraktijk voor ontspanningsmassages. Deze massages duren een uur en zijn erop gericht om je bewust te laten worden van spanning, spanningsplekken en daar met aandacht naar toe te gaan. De aandacht, die je zelf geeft, maakt dat spanningsplekken zachter worden, loslaten en resetten. Anders dan bij een holistische massage ga ik niet verder met je onderzoeken waar de spanning vandaan komt of wat je lichaam hier verder over te vertellen heeft.

Sfeer
Ik werk met etherische olien en stem voor de massage met je af welke geuren je plezierig vindt. Licht is gedempt en muziek is zacht en afgestemd op jou. Kortom een ontspanningsmassage is echt een ervaring in het moment en gericht op zoveel mogelijk loslaten van spanning.

Werking
In een tijd met veel stress en (werk)druk stijgt je cortisol niveau. Dit hormoon is erop gericht om beter en sneller te kunnen presteren. Een prima hormoon dus als je actief wilt zijn en een deadline hebt te halen. Mocht de stress echter te lang duren blijft ook je cortisolniveau te hoog. Dan kun je het gevoel krijgen van constant “aan staan”. Gabor Maté schrijft hierover in zijn boek ‘Als het lichaam nee zegt'(2020):
…de tijdelijke stijging van het cortisolniveau, die plaatsvindt wanneer we te maken hebben met acute stress, is gezond en noodzakelijk.
Niet gezond is het chronisch verhoogde cortisolniveau bij mensen die chronisch gestrest zijn

Bij chronische stress lukt echt ontspannen niet meer en spelen er vaak concentratie- en slaapproblemen. Mijn ervaring met mensen die langdurig stress ervaren is dat de verbinding met het eigen lichaam minder wordt. Er is minder bewustzijn over hoe het eigen lichaam eraan toe is, laat staan wat er nodig is. Daarnaast is er een gerichtheid op wat er nog moet gaan komen en geen focus op het hier-en-nu.

Heb je zin in ontspanning en een resetervaring? Boek dan een ontspanningsmassage bij IMpraktijk via de contactpagina.