Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Irma Mosselman, geboren in 1962 in Wageningen. Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door mensen. Hoe mensen leven en al dan niet met anderen in relatie gaan. Vanuit die fascinatie ben ik in de tachtiger jaren werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. 15 jaar lang heb ik van dichtbij kunnen meemaken wat er bij mensen gebeurt als het leven niet meer vanzelfsprekend is, het stagneert om welke reden dan ook. Het werk toen bestond uit verplegen en begeleiden.

Omdat de patientenzorg me aan het hart ging ben ik rond 2001 opleider/trainer/adviseur bij HANVDO geworden. Hier trainde ik verpleegkundigen in effectievere begeleiding en begeleidingsvormen bij met name patienten met chronische aandoeningen in de huisartspraktijk.

In 2008 ben ik, na mijn Master begeleidingskunde, begonnen met IMpraktijk. IM zijn niet alleen mijn initialen maar staat ook voor I’m: ik ben. Dat is de basis van mijn werkwijze. Erkennend en waarderend wie jij bent en wie ik ben als basis voor onze samenwerking waarin jouw vragen leidend zijn.

In 2014 werd mijn belangstelling voor begeleiden zonder woorden wakker. Ik volgde een opleiding tot holistisch masseur en ben vanuit mijn praktijk massages gaan geven. Dit geeft een mooie body-mind connectie en in mijn ervaring beklijven ontwikkelingen beter in een combinatie van gesprekken en massages. Zeker in deze tijd, waarin wij als mensen veel in ons hoofd zitten en aan ons hoofd hebben, is het voor veel mensen een verademing om het hele lichaam weer te ervaren, kennen en erkennen.

In 2017 ben ik gevraagd om supervisor en leertherapeut te worden bij de opleiding tot holistisch masseur bij Positive Touch in Brummen. Voor meer info over wat deze functie inhoud verwijs ik naar het tabblad leertherapie en supervisie.“Who looks outside dreams,
Who looks inside awakes.”

C.G. Jung 1875-1962