Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Irma Mosselman, geboren in 1962 in Wageningen. Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door mensen. Hoe mensen leven en al dan niet met anderen in relatie gaan. Vanuit die fascinatie ben ik in de tachtiger jaren werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. 15 jaar lang heb ik van dichtbij kunnen meemaken wat er bij mensen gebeurt als het leven niet meer vanzelfsprekend is, het stagneert om welke reden dan ook. Het werk toen bestond uit verplegen en begeleiden.

Omdat de patiëntenzorg me aan het hart ging ben ik rond 2001 opleider/trainer/adviseur bij HANVDO geworden. Hier trainde ik verpleegkundigen in effectievere begeleiding en begeleidingsvormen bij met name patiënten met chronische aandoeningen in de eerstelijns gezondheidszorg.

In 2008 ben ik, na mijn Master begeleidingskunde, begonnen met IMpraktijk. IM zijn niet alleen mijn initialen maar staat ook voor I’m: ik ben. Dat is de basis van mijn werkwijze. Erkennend en waarderend wie jij bent en wie ik ben als basis voor onze samenwerking waarin jouw vragen leidend zijn.

In 2014 werd mijn belangstelling voor begeleiden zonder woorden wakker. Ik volgde een opleiding tot holistisch massagetherapeut en ben vanuit mijn praktijk deze massages gaan geven. Dit geeft een mooie body-mind connectie en in mijn ervaring beklijven ontwikkelingen beter in een combinatie van gesprekken en massages. Zeker in deze tijd, waarin we veel in ons hoofd zitten en aan ons hoofd hebben, is het voor veel mensen een verademing om het hele lichaam weer te ervaren, kennen en erkennen. En te ontdekken dat lichamelijke klachten een verbinding kunnen hebben met ervaringen en emoties uit het verleden die je lichaam voor je heeft bewaard.
Een aantal jaren ben ik ook supervisor en leertherapeut geweest bij deze opleiding, een mooie en leerzame ervaring.

Vanaf 2018 ben ik ook meer teamtrainingen in de gezondheidszorg gaan geven, multidisciplinaire teams, verpleegkundige en docententeams. Met als basis de visie van positieve gezondheid. Hierbij gebruik ik ook veel visualisaties. Meer hierover vind je op het tabblad visuals.

Samenvattend dus een veelzijdig mens met een fascinatie voor persoonlijke en professionele ontwikkeling richting de ervaring van meer vitaliteit en gezondheid. En die ontwikkeling kan gaan via het lichaam door allerlei soort massages. Maar ook door visueel te maken wat je bezig houdt en wilt gaan vormgeven.“Who looks outside dreams,
Who looks inside awakes.”

C.G. Jung 1875-1962