Stoelmassage

Inleiding
Winter 2022 heb ik gebruikt om een training aromatherapie te volgen. Aromatherapie is een onderdeel van kruidengeneeskunde. Deze vorm van therapie gebruikt etherische olie van planten als therapeutisch onderdeel bij de behandeling van allerlei klachten op geestelijk en lichamelijk gebied. Samenvattend:
De etherische olie ondersteunt het lichaam en de psyche op een holistische manier bij haar zelfgenezend vermogen. (Civas 2021)

Toepassing
Holistische massage heeft als essentie dat het zich richt op het herstellen van de body-mind connectie waardoor iemand weer toegang krijgt tot eigen kracht en keuzes om gezondheid te bevorderen. Etherische olie in de massageolie geven daaraan een extra dimensie . Bij de intake vraag ik clienten naar hun favoriete geuren om te ontspannen maar ook om te activeren. Afhankelijk van de aanwezige klachten voeg ik aan de massageolie de geuren toe die wenselijk zijn. Zo is iedere massage een aparte ervaring door het verschil of soms de herkenning van geuren.

Naast verwerking in de massageolie kan ik etherische olie ook toevoegen aan een diffuser waarmee de lucht in de massageruimte gekleurd wordt door de geur die je hebt gekozen. Als ik weet wat je favoriete geur is ruikt de kamer bij binnenkomst daarnaar.